op weg naar werk

De tijd dat er maar één manier was om te solliciteren, namelijk een sollicitatiebrief schrijven op een personeelsadvertentie in de krant, ligt ver achter ons. Evenals de ‘vaste baan voor het leven’ bijna niet meer voorkomt. Er zijn tegenwoordig vele manieren om aan werk te komen.

Bijvoorbeeld via je (informele) netwerk; je kunt een open sollicitatie mailen of je C.V. op verschillende sites plaatsen; je kunt bedrijven zelf actief benaderen voor een vrijblijvend gesprek; je schakelt sociale media in om je wensen (en eisen) kenbaar te maken en je te presenteren; je kunt netwerkbijeenkomsten bezoeken, bedoeld om werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen (in veel steden in Nederland worden regelmatig ‘bitterballenborrels’ georganiseerd) of je gaat naar een uitzend- of werving- en selectiebureau.

Dress for Success is er voor iedereen die, op welke manier dan ook, op weg is naar werk in de ruimste betekenis van het woord. Werk kan zijn: een opdracht, een baan voor (on)bepaalde tijd, een (on)betaalde stage, een gesubsidieerde baan, een opleiding met baangarantie, een leerwerkcontract dat gedeeltelijk betaald is, vrijwilligerswerk, een participatieplaats of een presentatie om een opdracht binnen te halen etc.

Er komt namelijk altijd een moment dat je een afspraak krijgt met een potentiële werk- of opdrachtgever. Bij zo’n eerste gesprek moet je goed voor de dag komen en er tiptop uitzien. Dress for Success kan je daarbij helpen zodat je vol zelfvertrouwen op weg gaat naar economische onafhankelijkheid.

Je bent van harte welkom in onze Amsterdamse vestiging op de Burgemeester de Vlugtlaan 200-204.