Patty Zomer nieuwe ambassadeur van Dress for Success Amsterdam

patty zomer

Het was liefde op het eerste gezicht, de kennismaking van Patty Zomer met Dress for Success. En andersom! De styliste en voormalig zangeres bij de Dolly Dots kwam tijdens een evenement in contact met Dress. “Het hele idee achter deze organisatie past zo goed bij mij. Dus toen gevraagd werd of ik ambassadeur wilde worden, zei ik meteen: ja!”

Patty Zomer is al haar hele werkzame leven bezig met kleding en styling. Ze doet styling voor artiesten en bedrijven, werkt voor bladen en tv-programma’s en heeft daarnaast samen met een psychologe een bedrijfje, de Style Counsel. Daarmee helpt ze mensen hun binnenkant en persoonlijkheid beter te laten aansluiten op de buitenkant en kledingstijl. “Mensen krijgen vaak een verkeerde indruk als je niet helemaal gekleed bent in de stijl die bij je past. Dus dat hebben we samen ontwikkeld tot een kleine workshop.”

Na de eerste kennismaking met algemeen manager Corina Koekenbier en bestuursvoorzitter Hugo van de Kamp van Dress for Success Amsterdam, bezocht Patty onlangs de winkel. Ze was onder de indruk. “Er was een klant, een meneer die een baan had gevonden en voor zijn tweede outfit langskwam. Ik vond het geweldig hoe liefdevol hij door de stylistes werd geholpen.”

Patty vindt dat ze goed bij de organisatie past. “Het sluit naadloos aan bij wat ik doe. Daarnaast vind ik het belangrijk om naast mijn werk, ook inhoudelijk iets bij te dragen aan de samenleving. Ik steun veel goede doelen, maar meestal met geld. Dress for Success raakt me. Als je niet werkt en door allerlei omstandigheden thuiszit, voel je je soms minder waard, je hebt misschien het gevoel dat je niet meer meedoet of meetelt. Wat natuurlijk onzin is, want het kan ons allemaal overkomen. En ik vind: als ik daaraan kan bijdragen, door mensen te laten zien dat er een organisatie is als deze is, waar je kunt aankloppen, vind ik dat heel waardevol.”

Voor haar ambassadeurschap wil ze vooral haar contacten gaan gebruiken. “Ik heb een enorm groot netwerk, ik ken iedereen in de kleding business. Nu kan ik dat netwerk voor Dress for Success gebruiken. Dat voelt goed, ik vind het belangrijk en ook nog hartstikke leuk!”. Tijdens haar tweede bezoek aan de winkel, voegde Patty meteen de daad bij het woord met een eerste donatie. Ze had een hele berg prachtige BH’s op de kop getikt bij De Lincherie.

Meer over Patty Zomer op www.pattyzomer.nl en www.stylecounsel.nl