Home » Nieuws

Penningmeester gezocht!

Dress for Success Amsterdam zoekt een enthousiaste penningmeester voor het bestuur die geïnspireerd raakt door de missie: Goed gekleed op weg naar een baan en uit de armoede!


Wat is Dress for Success

Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden met een ‘minimuminkomen’, voorziet van gratis representatieve kleding en praktische adviezen om succesvol te kunnen solliciteren. Op deze manier helpen in onze kledingwinkel 40-50 vrijwilligers jaarlijks meer dan duizend mensen op weg naar economische onafhankelijkheid. De kleding in de winkels is afkomstig van donaties uit de kledingbranche  en van particulieren.

Wat heeft Dress for Success jou te bieden

Stichting Dress for Success Amsterdam wordt gekenmerkt door een divers en collegiaal bestuur. Wij bieden de kans om maatschappelijke impact te maken. Dat doen wij in nauw contact met de gemeente Amsterdam, gemeenten in de omgeving en het UWV. Bij Dress for Success doe je zinvol bestuurswerk met veel voldoening. Het onbezoldigde bestuur bestaat uit drie tot zeven personen. De zittingstermijn van een bestuurslid is in principe vier jaar en mag eenmaal verlengd worden.  De taken zijn:

  • toezicht en controle op het management;
  • gevraagd en ongevraagd advies aan het management;
  • bestuurlijke eindverantwoordelijkheid voor de organisatie inclusief financiën.

 

Profielschets bestuursleden

  • draagt het werk van Dress for Success Amsterdam een warm hart toe;
  • heeft bestuurlijke ervaring;
  • heeft een zakelijke kijk op het besturen van een non-profit instelling;
  • heeft basiskennis van financiële zaken (een begroting en jaarrekening kunnen lezen);
  • is betrouwbaar en integer;
  • is voldoende beschikbaar (gemiddeld 8 uur per maand, minimaal 8 vergaderingen per jaar op dinsdagavonden van 20.00-22.00 in de winkel in Amsterdam).

 

Graag ontvangen wij uw reactie met motivatie vóór 1 oktober via: secretaris.amsterdam@dressforsuccess.nl

Voor informatie kunt u contact opnemen met de interim voorzitter van het bestuur, Ton Heinen t.heinen@chello.nl

 


Stichting Struan ondersteunt Dress Amsterdam op financiële wijze en zorgt ervoor dat wij een aantal mensen kunnen helpen richting economische afhankelijkheid.

Het Armoedefonds zorgt ervoor dat wij 15 mensen kunnen kleden voor sollicitaties.

Fantastisch gebaar van Armoedefonds!

 


Onlangs tekenden Arine Huijboom, directeur van Netwerkpro en Corina Koekenbier – Muller, manager van Dress for Success Amsterdam een Kleedsessie-overeenkomst.

Netwerkpro en Dress for Success Amsterdam zijn hiermee officieel een samenwerkingsverband aangegaan om mensen op weg te helpen naar (financiële) onafhankelijkheid.

Voor de gelegenheid heeft Arine Huijboom bovendien prachtige kledingstukken uit haar eigen kledingkast gedoneerd.

In de mooie vestiging van Dress for Success in Amsterdam overhandigde Edwin van Merriënboer van Axians, namens de VINCI Foundation NL, de cheque aan Corina Koekenbier en Marco Oskam van Dress for Success.  

Corina Koekenbier van Dress for Success: “Wat een fantastische donatie hebben wij ontvangen van de VINCI Foundation NL! Het aanschaffen van ICT infrastructuur en computers lag ver buiten ons bereik. Nu kunnen wij echt grote stappen maken qua professionaliseren. A dream comes true.”