De organisatie waar werkzoekenden die het nodig hebben terecht kunnen voor passende kleding, heeft over een paar maanden geen winkel meer. Het huidige pand wordt in het voorjaar van 2022 gesloopt. Eigenaar Eigen Haard heeft geen nieuwe locatie beschikbaar. Dress for Success Amsterdam vraagt Amsterdamse woningcorporaties en pandeigenaren om hulp.

Vraag: een winkelruimte waar werkzoekende Amsterdammers passende kleding krijgen voor hun sollicitatie, pitch of stage.

Om aan een baan te komen, is een goede eerste indruk ontzettend belangrijk. Voor werkzoekende Amsterdammers met weinig inkomen is het het kopen van deze kleding niet altijd mogelijk. Terwijl ze daarmee wel de kans op economische zelfstandigheid vergroten. Dress for Succes Amsterdam hielp de afgelopen 12 jaar vanuit het huidige pand van Eigen Haard jaarlijks 1100 werkzoekenden aan een passende outfit. Om dit werk te kunnen blijven doen, is een nieuwe locatie nodig.

“Dress for Success Amsterdam is voor ons dé partner die kansen voor mensen op de arbeidsmarkt vergroot door het mogelijk maken van een ijzersterke eerste indruk bij een sollicitatie op weg naar blijvende economische onafhankelijkheid. Wij bevelen Dress for Success Amsterdam graag bij u aan en hopen dat u in staat bent hen te helpen in de zoektocht naar een nieuw winkelpand. Daarmee borgt u dat Amsterdammers die dat nodig hebben ook de komende jaren met ‘Passende kleding’ door zelfvertrouwen een goede eerste indruk maken bij het (sollicitatie)gesprek en de kans krijgen weer economisch zelfstandig te worden.” Aldus Marjolein Moorman, Wethouder Onderwijs, Armoede en Inburgering en Rutger Groot Wassink wethouder, Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering.