Annemarie Nieuwendijk (55) kwam 8 jaar geleden bij Dress for Success terecht. Ze bewaart goede herinneringen aan hoe ze daar ontvangen werd. Annemarie is directiechauffeur en zit momenteel op de taxi. Omdat Annemarie als alleenstaande moeder haar kinderen opvoedde, bleef er destijds geen geld over om zelf een pak te kopen, nodig voor haar sollicitatie. Via UWV kreeg ze de tip om de Amsterdamse vestiging van Dress for Success eens te bezoeken. Dat deed Annemarie.

Annemarie: “Je weet dat je in de wereld van de directiechauffeurs in pak moet verschijnen, dus ook voor je sollicitatiegesprek. Ga maar eens zoeken naar een pak voor een vrouw. Je komt ze sowieso lastig tegen, en als je ze al tegenkomt, zijn ze zeker niet goedkoop.”

Dress for Success hielp Annemarie aan een mooie blazer en een broek van gelijke kleur. Een pak dat tevens kon dienen als werkuniform. “Ik vind dat als je ergens solliciteert, in een bepaalde functie waar een kledingeis aan vast zit, je je in de vereiste kleding moet presenteren. Anders ben je niet goed voorbereid op je sollicitatie.”

“De dames van Dress zijn heel vriendelijk en geïnteresseerd. Het vak van directiechauffeur is zeker voor een vrouw niet bepaald alledaags. Ze hebben me heel leuk geholpen en namen alle tijd voor me. Allerlei kleding werd uit de rekken gehaald: ‘wat vind je hiervan?’. Ze vroegen ook echt naar de dresscode binnen het vak”, vertelt Annemarie.

“Het pak was écht een uitdaging voor ze. Ze hebben zo ontzettend hun best gedaan. En ik ben ook aangenomen bij het bedrijf waar ik had gesolliciteerd. Nou weet ik niet of dat door het pak komt. Ik had natuurlijk wel het idee dat ik goed voor de dag kwam met de kleding van Dress. Dat is in ieder geval één ding waar je niet meer onzeker over hoeft te zijn. Mijn zelfvertrouwen was enorm toegenomen.”