Farida van den Stoom heeft zich in de loop der jaren bewezen als degelijke actrice maar ook op kantoor staat ze inmiddels haar mannetje. Dress for Success zorgde voor de juiste steun in de rug. “Het hielp me aan mooie merken zodat ik representatief naar sollicitaties en werk kon.”

Enkele jaren geleden veranderde er voor Farida nogal wat. Ze werd alleenstaande moeder. De zorg voor haar kind kwam voortaan op haar neer en financieel werd het allemaal wat krapper. Ze moest heel wat ballen in de lucht te houden. Tijdens deze periode kwam ze in contact met Dress for Success. Farida: “Ik kwam in een warm bad terecht. Bij Dress for Success kleden ze je niet alleen, ze zijn ook geïnteresseerd in jou als mens. Bovendien kijken ze naar de bouw van je lichaam en naar wat goed bij je past.”

“Voor mijn kantoorwerk draag ik vaak grijs, wit of zwart. Voor mijn creatieve werk krijg ik vaak designerjurken aangereikt. Het meer uitbundige werk zeg maar. Ik vond het leuk om een setje uit te kiezen waar ik veel aan heb. Corina (Manager Dress for Success) is echt heel goed in kiezen wat bij mij past. Op een zeker moment koos ze gele hakken voor me. Toen dacht ik wel ‘wanneer ga ik die nou aantrekken?’”

Dress for Success kijkt naar jouw persoonlijkheid en achtergrond. “In het begin koos ik voor degelijk maar ik ben daarin geëvolueerd naar een meer uitgesproken stijl. Dat is écht een empowerment proces voor me geweest. Natuurlijk, ik was altijd al een powervrouw maar door omstandigheden kwam daar een knauwtje in. Alles liep even anders en dan denk je ‘is dit het nou?’ Terwijl ik wel van alles gedaan heb: ik reisde het land rond, kwam veel in theaters en Tv-studio’s. Ik leefde een glamourleven. En dat was zeker ook bikkelen kan ik je vertellen.”

“Moe en uitgeblust van de zoektocht naar werk kwam ik de eerste keer binnen bij Dress for Success. Ik deed toen vooral parttime projecten en creatief werk, voor TV, zoals spotjes en reclames. Zoals Dress for Success je ondersteunt en tegen je blijft zeggen ‘je kunt het’,  ‘je straalt’ en ‘je bent een powervrouw’; dat geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen. Heel fijn ook dat ze me na die eerste kleedsessie hebben uitgenodigd voor een tweede kleedsessie omdat ik een baan had gevonden.”

“Ik begon met receptiewerk maar ik kwam erachter dat ik van regelen en organiseren houd. Het kantoorwerk lag mij ook heel goed:  hoe hou je een kantoor draaiende en bedenk je events? Daar had ik lol in. Uiteraard was ik het flexibele van het creatieve werk gewend. Dat was op kantoor wel anders. Daar heerste meer de 9 to 5-mentaliteit.”

“Ik had altijd 2 cv’s: een creatief cv en een cv voor kantoor. Een jobcoach gaf me de tip om ze samen te voegen en er een filmpje van te maken. Ik kreeg een lijst met instructies hoe je een filmpje op moest nemen. Toen moest ik wel bij mezelf lachen want dat kon ik natuurlijk allemaal al. Als je mijn naam op YouTube zoekt en de zoekterm sollicitatie invult, vind je dat filmpje.”

“Het loopt goed op dit moment. De tijd is nu wel anders vanwege Corona. Bedrijven doen nu heel veel online. Hun focus ligt niet meer op live events; in plaats daarvan hebben ze nu heel veel acteurs nodig. Ik had online castings en het lukt nu heel goed om het acteerwerk te combineren met mijn kantoor job. Dat laatste doe ik drie dagen per week zodat er voldoende tijd overblijft voor acteerklussen.”

“Toen ik voor het eerst bij Dress for Success kwam,  koos ik onopvallende kleding en maakte me als het ware onzichtbaar om niet al te uitgesproken te zijn. Dat is zeker veranderd: ik kom nu heel zelfverzekerd binnen. Die gele hakken draag ik regelmatig! Ik merk dat Ik echt ben gegroeid. Daarnaast heb ik geleerd mijn kwaliteiten als actrice in te zetten in mijn kantoorbaan en vice versa. Die twee werelden versterken elkaar en daar ben ik heel blij om!”

“Een van de laatste klussen die ik met hulp van Dress for Success heb gekregen, is een theateropdracht op maat met als onderwerp laaggeletterdheid. Vier personages die één aspect van laaggeletterdheid behandelen. Ik speel er één van. Deze voorstelling wordt nu verkocht aan kleine groepen, onder andere aan gemeentes. Mijn personage kent de digitale wereld wel, maar is niet in staat om een recept te volgen. Dit speelt natuurlijk ook bij de doelgroep van Dress for Success.”

“De laatste tijd ben ik zelf meer gaan schrijven, onder andere scenario’s. Creatieve ideeën uitwerken en uitvoeren vind ik van onschatbare waarde en bovendien ontzettend leuk. Kijk maar eens naar het volgende filmpje: https://youtu.be/qXUzCw1xacg.”

“Hopelijk inspireer ik anderen met mijn groei van onzichtbaar muisje naar powervrouw met gele Maxima hakken. Dress for Success zal ik altijd blijven promoten zodat ze nog meer mensen kunnen ondersteunen naar waardevol werk.”

 

 

 

Sun Hoon Kim vertelt...

23 jun. 2020 10:39