‘Ik keek mijn ogen uit op de bloemenveiling’

Joost Metzelaar (19) kent Dress for Success al zijn hele leven. Zijn ouders zijn bevriend met de Algemeen Manager van Dress for Success. Dat opent natuurlijk deuren, in de eerste plaats die van Dress for Success.

Joost begon zijn sollicitatie carrière bij DPG media om een baan in de sales te bemachtigen. Dat liep meteen spaak omdat de manager een dubbele afspraak bleek te hebben. Moest-ie weer opnieuw komen opdraven om later te vernemen dat ze toch niet met hem door willen omdat hij geen ervaring met sales heeft. Toen zei een vriend van zijn vader: waarom probeer je het niet bij de bloemenveiling in Aalsmeer? Voordat Joost daar ging solliciteren, moest er natuurlijk eerst een bezoekje worden gebracht aan Dress for Success.

Joost werd warm onthaald in het filiaal van Dress for Success aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hij kreeg wat te drinken en men vroeg hem waar hij zou gaan solliciteren. “Ik heb ook tips gekregen om mijn persoonlijke presentatie verder te verbeteren. De mensen van Dress for Success lieten mij een aantal broeken zien waarop ik moest bepalen of ik ze leuk vond. Daarna kreeg ik nog wat blouses, een colbert en nette schoenen. Ik stond een flink tijdje in de paskamer. Uiteindelijk koos ik een leuke set kleding uit en werd er een voor- en na foto gemaakt. Ik kon goed gekleed op pad!”

Inmiddels werkt Joost alweer ruim een maand op de bloemenveiling te Aalsmeer. Hij is er helemaal in zijn element. Ondanks alle goede verhalen die hij erover hoorde, ging hij er zonder verwachting heen maar zodra hij er binnenstapte, keek Joost zijn ogen uit. Dit leek hem wel wat.

 “Je maakt dan toch een goede eerste indruk tijdens zo’n gesprek, en dat heeft dan zeker ook met de kleding die je draagt te maken. Als ik in een trainingsbroek met een sweater zou solliciteren, nemen ze me niet serieus. Ik vond het belangrijk om er goed uit te zien. Ik weet zeker dat deze kleedsessie bij Dress for Success nut heeft gehad. De sollicitatiecommissie ging heel serieus met me in gesprek. Het plaatje was compleet, zeg maar. Ik ben goed voorbereid dat gesprek ingegaan en ik zat lekker in mijn vel. Nu ben ik sowieso een pretletter dus dat komt altijd wel goed maar de kleding en de tips die ik bij Dress for Success heb gekregen, hebben er zeker bij geholpen!”

“Ik werk nu bij één van de grootste bloemenveilingen van Europa. Ik zit op de afdeling Green Trade Centre (GTC). Ik zorg ervoor dat de bloemen en planten mooi tentoongesteld staan en dat alles vol met bloemen blijft staan. Ik zorg er ook voor dat er plek ingeruimd blijft voor nieuwe handel. Verder verwerk ik de online bestellingen. Heel gevarieerd werk dus.”

Joost begint al om 6 uur in de ochtend en is vroeg klaar met werken. Hij heeft een 40-urige werkweek. Iets waar hij al lange tijd naar uit keek maar nog steeds niet was gelukt. Joost denkt dat er veel carrièrekansen liggen bij de bloemenveiling. “Ik ga mijn uiterste best doen om er aan de slag te blijven.” Joost is net door zijn proeftijd heen en krijgt zijn eerste contract voor een half jaar. Door zijn werktijden heeft Joost voldoende tijd over voor zijn sociale contacten. Hij is superblij met zijn nieuwe leven en dat dankzij een afspraak bij Dress for Success.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.